Kyckling och pastasallad med söt senap
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Kyckling och pastasallad med söt senap
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 300g glutenfri farfalle eller annan pastaform
  • 3msk majonnäs
  • 1tsk grovkornig senap
  • 1tsk lönnsirap
  • 300g tillagad kycklingi grova bitar
  • 2 salladslökarfinhackade (gröna delen)
  • färsk basilika
  • 4 tomaterklyftade
  • 200g haricots verts
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna under rinnande vatten.
  2. Blanda majonnäs, senap och lönnsirap i en stor skål, vispa ner en skvätt vatten så att konsistensen blir som vispgrädde.
  3. Koka haricots verts 1 minut i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av.
  4. Blanda dressingen med kyckling, salladslök, haricots verts, basilika och tomater, krydda med salt och peppar. Rör ihop med pastan och servera med ett gott bröd.