Kyckling och rårissallad
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 8 kycklingklubbor
  • olivolja
  • 0,5 tsk kummin mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Rostade grönsaker
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • olivolja
Grönsaksdressing
  • 1 apelsin 4 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk vitlöksolja
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 msk lönnsirap
Rissallad
  • 4 port råris
  • 45 g pumpafrön
  • 1 kruka koriander
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 40 g babyspenat
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 8 kycklingklubbor
  • olivolja
  • 0,5 tsk kummin mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Rostade grönsaker
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • olivolja
Grönsaksdressing
  • 1 apelsin 4 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk vitlöksolja
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 msk lönnsirap
Rissallad
  • 4 port råris
  • 45 g pumpafrön
  • 1 kruka koriander
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 40 g babyspenat
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda jämnt med kummin, paprika, salt och peppar.
  2. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Skölj och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Pressa apelsinen och blanda apelsinjuicen med kummin, vitlöksolja, riven ingefära och lönnsirap. Häll hälften av dressingen över grönsakerna.
  3. Ställ in både grönsaker och kycklingklubbor i mitten av ugnen och tillaga i 40 - 50 minuter. Rör om grönsakerna och vänd på kycklingen efter halva tiden. Häll resten av dressingen över de grillade grönsakerna.
  4. Ta ut kycklingen ur ugnen när den är gyllene och köttsaften är klar. Ta ut grönsakerna när de känns mjuka, de tillagas något snabbare än kycklingen.
  5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. När riset är klart, skölj det i kallt vatten med hjälp av en sil och låt rinna av.
  6. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna, 2-3 minuter på medelhög värme. Hacka koriandern grovt och finhacka salladslöken. När kycklingen är klar, plocka köttet från benen med hjälp av två gafflar och strimla sedan köttet.
  7. Blanda lönnsirap, rödvinsvinäger och olivolja tillsammans i en stor skål. Tillsätt kokt råris, färsk koriander, salladslök, babyspenat, kyckling och de grillade grönsakerna. Rör försiktigt om så att allt blandas ordentligt. Strö över rostade pumpafrön och krydda med salt och peppar.