Kyckling i tomat- och salviasås
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer
- salt och peppar
- olivolja
Sås
- 2 askar körsbärstomater à 250 g
- olivolja
- 6 kvistar salvia eller 1 tsk torkad
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 100 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 1 dl gröna örtmarinerade oliver tex Kung markatta
Ingredienser
Sås
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Halvera kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i olja ca 5 minuter på varje sida.
- Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 minuter. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Salta och peppra. Ta upp salvian och kasta den (om du använder färsk).
- Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud ytterligare i 5-10 minuter tills den är helt genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med riset.