Kyckling i tomat- och salviasås
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
fågel
fågel
Votes: 4
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • olivolja
Sås
  • 2 askar körsbärstomater à 250 g
  • olivolja
  • 6 kvistar salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 dl gröna örtmarinerade oliver tex Kung markatta
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • olivolja
Sås
  • 2 askar körsbärstomater à 250 g
  • olivolja
  • 6 kvistar salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 dl gröna örtmarinerade oliver tex Kung markatta
fågel
fågel
Votes: 4
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halvera kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i olja ca 5 minuter på varje sida.
  3. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 minuter. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Salta och peppra. Ta upp salvian och kasta den (om du använder färsk).
  4. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud ytterligare i 5-10 minuter tills den är helt genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med riset.