Kycklingbollar med citron och salvia
Kycklingfärs är ett bra alternativ till köttfärs. Eftersom den är mild i smaken behöver den kryddas upp ordentligt. Jag blandar sirap med sambal oelek och låter det ersätta mangochutney som oftast innehåller vitlök.
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Kycklingbollar
- 2 salladslökar gröna delen
- 15 salviablad
- 400 g kycklingfärs
- 0,5 citron rivet skal och saft
- 1 tsk sirap
- 1-2 tsk sambal oelek beroende på önskad styrka
- 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
- salt och svartpeppar
- smör eller olja
Yoghurtsås
- 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 0,5 citron saften
- salt och svartpeppar
Quinoasallad
- quinoa
- 1 röd paprika
- 1 påse mixsallad
Ingredienser
Kycklingbollar
Yoghurtsås
Quinoasallad
|
Instruktioner
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- Strimla salladslök och salviablad. Blanda med kycklingfärs,saft och rivet skal från en halv citron,sirap, sambal oelek, kycklingfond, salt och peppar.
- Blanda turkisk yoghurt, saften från en halv citron,salt och peppar.
- Forma färsblandningen till små bollar och stek i smör eller olja 3–5 minuter, eller tills de är genomstekta.
- Tärna paprikan, skölj mixsalladen och blanda med kokt quinoa. Servera kycklingbollarna med quinoasallad och yoghurtsås.