Kycklingbollar med citron och salvia
Kycklingfärs är ett bra alternativ till köttfärs. Eftersom den är mild i smaken behöver den kryddas upp ordentligt. Jag blandar sirap med sambal oelek och låter det ersätta mangochutney som oftast innehåller vitlök.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kycklingbollar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 15 salviablad
  • 400 g kycklingfärs
  • 0,5 citron rivet skal och saft
  • 1 tsk sirap
  • 1-2 tsk sambal oelek beroende på önskad styrka
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
  • salt och svartpeppar
  • smör eller olja
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 citron saften
  • salt och svartpeppar
Quinoasallad
  • quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 påse mixsallad
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kycklingbollar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 15 salviablad
  • 400 g kycklingfärs
  • 0,5 citron rivet skal och saft
  • 1 tsk sirap
  • 1-2 tsk sambal oelek beroende på önskad styrka
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad (Bong)
  • salt och svartpeppar
  • smör eller olja
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 citron saften
  • salt och svartpeppar
Quinoasallad
  • quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 påse mixsallad
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla salladslök och salviablad. Blanda med kycklingfärs,saft och rivet skal från en halv citron,sirap, sambal oelek, kycklingfond, salt och peppar.
  3. Blanda turkisk yoghurt, saften från en halv citron,salt och peppar.
  4. Forma färsblandningen till små bollar och stek i smör eller olja 3–5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  5. Tärna paprikan, skölj mixsalladen och blanda med kokt quinoa. Servera kycklingbollarna med quinoasallad och yoghurtsås.