Kycklingfärsbiffar med sötpotatismos
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Sötpotatismos
- 400 g potatis
- 1 sötpotatis
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk ramslök
- salt och vitpeppar
Kycklingfärsbiffar
- 0,25 purjolök gröna delen
- 500 g kycklingfärs
- 85 g laktosfri färskost
- 2 krm chiliflakes
- 0,5 tsk ingefära malen
- 2 krm salt
- rapsolja
- smör
Sallad
- 1 romansallad
- 1 lime
Ingredienser
Sötpotatismos
Kycklingfärsbiffar
Sallad
|
Instruktioner
- Skala och skär potatis och sötpotatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
- Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda kycklingfärsen med färskost, hälften av purjolöken och kryddorna. Smaksätt med salt och forma till små biffar. Stek biffarna i olja och smör ett par minuter per sida.
- Stöt den kokta potatisen och tillsätt olivolja under vispning till önskad konsistens. Smaksätt med ramslök, salt och vitpeppar.
- Skölj och skär romansalladen grovt. Lägg upp i en skål och häll över strimlad purjolök. Pressa över lime vid servering.