Kycklingfärsbiffar med sötpotatismos
Kycklingfärsbiffar med sötpotatismos
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Sötpotatismos
  • 400g potatis
  • 1 sötpotatis
  • 0,5dl olivolja
  • 1tsk ramslök
  • salt och vitpeppar
Kycklingfärsbiffar
  • 0,25 purjolökgröna delen
  • 500g kycklingfärs
  • 85g laktosfri färskost
  • 2krm chiliflakes
  • 0,5tsk ingefäramalen
  • 2krm salt
  • rapsolja
  • smör
Sallad
  • 1 romansallad
  • 1 lime
Instruktioner
  1. Skala och skär potatis och sötpotatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda kycklingfärsen med färskost, hälften av purjolöken och kryddorna. Smaksätt med salt och forma till små biffar. Stek biffarna i olja och smör ett par minuter per sida.
  3. Stöt den kokta potatisen och tillsätt olivolja under vispning till önskad konsistens. Smaksätt med ramslök, salt och vitpeppar.
  4. Skölj och skär romansalladen grovt. Lägg upp i en skål och häll över strimlad purjolök. Pressa över lime vid servering.