Kycklingfilé med rårakor och senapsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn filéerna så att de får färg. Lägg dem i en ugnsfast form och stek dem mitt i ugnen ca 25–30 minuter, tills innertemperaturen är 70°.
- Finhacka salladslöken till såsen. Fräs den i smör i en kastrull på svag värme lite fort. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop till såskonsistens, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i senap precis före serveringen.
- Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och salta och peppra. Hetta upp rapsolja i en stekpann. Forma plättar av potatisen och stek dem på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida. Låt ena sidan få färg innan du vänder rårakan. Vänd bara en gång.
- Servera kycklingen med sås, rårakor, och gärna en tomatsallad.