Kycklingfilé med rårakor och senapsås
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • smör
  • tomatsallad
Senapssås
  • 2 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk fransk senap
Rårakor
  • 1 kg fast potatis
  • salt och peppar
  • rapsolja eller smör
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • smör
  • tomatsallad
Senapssås
  • 2 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk fransk senap
Rårakor
  • 1 kg fast potatis
  • salt och peppar
  • rapsolja eller smör
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn filéerna så att de får färg. Lägg dem i en ugnsfast form och stek dem mitt i ugnen ca 25–30 minuter, tills innertemperaturen är 70°.
  3. Finhacka salladslöken till såsen. Fräs den i smör i en kastrull på svag värme lite fort. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop till såskonsistens, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i senap precis före serveringen.
  4. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och salta och peppra. Hetta upp rapsolja i en stekpann. Forma plättar av potatisen och stek dem på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida. Låt ena sidan få färg innan du vänder rårakan. Vänd bara en gång.
  5. Servera kycklingen med sås, rårakor, och gärna en tomatsallad.