Kycklingfilèer i gräddig sås
fågel
fågel
Votes: 3
Betyg: 3.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • smör
  • 2 salladslökar finhackade (gröna delen)
Sås
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 2 msk kalvfond Bong
  • maizena
  • 1,5 msk tamarisoja
Tillbehör
  • färsk persilja finhackad
  • 4 port ris
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • smör
  • 2 salladslökar finhackade (gröna delen)
Sås
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 2 msk kalvfond Bong
  • maizena
  • 1,5 msk tamarisoja
Tillbehör
  • färsk persilja finhackad
  • 4 port ris
fågel
fågel
Votes: 3
Betyg: 3.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och bryn i smör. Tillsätt salladslöken och fräs med någon minut. Lägg kycklingen och salladslöken i en ugnsfast form.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och slå såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Strö över finhackad persilja innan servering. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Servera kycklingen med ris och en härlig sallad.