Kycklingfilèer i gräddig sås
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- salt och peppar
- 0,5 tsk paprikapulver
- smör
- 2 salladslökar finhackade (gröna delen)
Sås
- 3 dl laktosfri vispgrädde
- 1 dl laktosfri crème fraiche
- 1 tsk vitlöksolja
- 2 msk kalvfond Bong
- maizena
- 1,5 msk tamarisoja
Tillbehör
- färsk persilja finhackad
- 4 port ris
Ingredienser
Kyckling
Sås
Tillbehör
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och bryn i smör. Tillsätt salladslöken och fräs med någon minut. Lägg kycklingen och salladslöken i en ugnsfast form.
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och slå såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Strö över finhackad persilja innan servering. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Servera kycklingen med ris och en härlig sallad.