Kycklinglårfiléer med parmaskinka och pastasallad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Pastasallad
  • 4 port glutenfri pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 pkt fetaost à 150g (där innehållet av laktos är max 1g/100g)
  • 2 dl kalamata oliver urkärnade
  • 70 g ruccola
  • salt och peppar
Kyckling
  • 4 kycklinglårfiléer
  • salt och peppar
  • 4 skivor parmaskinka eller serranoskinka
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • olivolja
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Pastasallad
  • 4 port glutenfri pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1 pkt fetaost à 150g (där innehållet av laktos är max 1g/100g)
  • 2 dl kalamata oliver urkärnade
  • 70 g ruccola
  • salt och peppar
Kyckling
  • 4 kycklinglårfiléer
  • salt och peppar
  • 4 skivor parmaskinka eller serranoskinka
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • olivolja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skär i grova bitar och lägg på plåt. Ringla över olivolja och blanda. Rosta i ugn på 250 grader ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Blanda med nykokt pasta, smulad fetaost, oliver, ruccola och lite olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Lägg ut kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Rulla ihop dem och linda skinkan runt så du får fyra rullar. Grilla på medelvärme ca 10 minuter, vänd några gånger. Lägg körsbärstomaterna på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ställ på grillen i ca 5 minuter, eller tills de spricker lite lätt.
  4. Servera kycklingen och tomaterna med pastasalladen.
  5. Tips Det går även bra att steka kycklingen i en het panna med lite olivolja, och grilla tomaterna i ugnen på 250 grader i 5 - 7 minuter.