Kycklinglasagne
Kycklinglasagne
Portioner
4port
Tillagningstid
60 min
Portioner
4port
Tillagningstid
60 min
Ingredienser
Lasagne
  • 500g kycklingbröstfilé
  • 3 salladslökargröna delen
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 400g krossade tomater
  • 2dl gröna oliverhackade
  • salt och peppar
  • glutenfria lasagneplattor
  • 250g halloumidär innehållet av laktos är max 1g/100g
Bechamelsås
  • 20g smör
  • 2msk glutenfri mjölmix
  • 7dl laktosfri mjölk
  • 1tsk salt
  • 0,5tsk svartpeppar
  • 0,5tsk riven muskotnöt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kycklingen och finhacka salladslöken. Bryn kyckling och salldslök i olivolja och vitlöksolja, ca 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta, peppra och låt koka ca 10 minuter.
  3. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet, häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Riv halloumin grovt på ett rivjärn.
  4. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 cm. Spara ca 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi.
  5. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Servera med t ex rivna morötter.