Kycklingpaj
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 3 dl majsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 0,5 grillad kyckling utan skinn
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 pkt bacon
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 200 g färskost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 0,5 kruka oregano
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 3 dl majsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 0,5 grillad kyckling utan skinn
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 pkt bacon
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 200 g färskost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 0,5 kruka oregano
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och låt vila i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolöken. Strimla baconet och fräs i en panna, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg kyckling, bacon och purjolök i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, färskost och oregano och häll i pajskalet.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Tips! Toppa gärna med tunt skivade mandariner.