Kycklingpanna med apelsin och rosmarin
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk ramslök
  • 3 kvistar rosmarin
  • några skivor apelsin
  • 20 Svarta oliver
  • 1 apelsin saften
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 4 port jasminris
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk ramslök
  • 3 kvistar rosmarin
  • några skivor apelsin
  • 20 Svarta oliver
  • 1 apelsin saften
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 4 port jasminris
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp rapsolja i en ugnsfast stekpanna och stek kycklingfiléerna runt om tills de får fin färg.
  3. Finhacka salladslök och låt fräsa med kyckling och ramslök någon minut. Lägg i rosmarinkvistar, apelsinskivor och svarta oliver. Häll över apelsinsaft, vatten och kycklingfond. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklingen med jasminris och en god sallad.