Kycklingpanna med apelsin och rosmarin
Kycklingpanna med apelsin och rosmarin
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 600g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • 2 salladslökargröna delen
  • 1tsk ramslök
  • 3kvistar rosmarin
  • några skivor apelsin
  • 20 Svarta oliver
  • 1 apelsinsaften
  • 3dl vatten
  • 2msk kycklingfondBong
  • 4port jasminris
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp rapsolja i en ugnsfast stekpanna och stek kycklingfiléerna runt om tills de får fin färg.
  3. Finhacka salladslök och låt fräsa med kyckling och ramslök någon minut. Lägg i rosmarinkvistar, apelsinskivor och svarta oliver. Häll över apelsinsaft, vatten och kycklingfond. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklingen med jasminris och en god sallad.