Kycklingrullader med getost
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Kycklingrullader
- 500 g minutfiléer av kyckling
- 100 g getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 4 skivor bacon
- tandpetare
- olivolja
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond Bong
- 3 dl laktosfri vispgrädde
- salt och peppar
- soltorkade tomater efter smak strimlade
Potatisstomp
- 600 g potatis
- 1 citron skal och saft
- 2 msk olivolja
- 1 knippe timjan grovhackad
- 1 purjolök gröna delen
- smör
- salt och peppar
Ingredienser
Kycklingrullader
Potatisstomp
|
Instruktioner
- Banka ut kycklingfiléerna lätt, salta och peppra. Lägg en bit getost i varje filé, rulla ihop och linda en skiva bacon runt. Fäst med en tandpetare.
- Bryn rulladerna i olja runt om, häll på vatten och fonden, låt sjuda i ca 10 minuter. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan. Häll grädde i pannan och koka ihop till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar.
- Koka potatisen mjuk, stöt sönder och smaka av med citron skal och saft, olivolja, timjan, salt och peppar.
- Skölj och strimla purjolöken grovt. Stek lite fort i smör, salta och peppra. Värm rulladerna i såsen, toppa med soltorkade tomater och purjolöken. Servera med potatisstompet och en fräsch sallad.