Kycklingrullader med getost
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kycklingrullader
  • 500 g minutfiléer av kyckling
  • 100 g getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 4 skivor bacon
  • tandpetare
  • olivolja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • salt och peppar
  • soltorkade tomater efter smak strimlade
Potatisstomp
  • 600 g potatis
  • 1 citron skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe timjan grovhackad
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Kycklingrullader
  • 500 g minutfiléer av kyckling
  • 100 g getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 4 skivor bacon
  • tandpetare
  • olivolja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • salt och peppar
  • soltorkade tomater efter smak strimlade
Potatisstomp
  • 600 g potatis
  • 1 citron skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe timjan grovhackad
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • salt och peppar
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Banka ut kycklingfiléerna lätt, salta och peppra. Lägg en bit getost i varje filé, rulla ihop och linda en skiva bacon runt. Fäst med en tandpetare.
  2. Bryn rulladerna i olja runt om, häll på vatten och fonden, låt sjuda i ca 10 minuter. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan. Häll grädde i pannan och koka ihop till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen mjuk, stöt sönder och smaka av med citron skal och saft, olivolja, timjan, salt och peppar.
  4. Skölj och strimla purjolöken grovt. Stek lite fort i smör, salta och peppra. Värm rulladerna i såsen, toppa med soltorkade tomater och purjolöken. Servera med potatisstompet och en fräsch sallad.