Lammfärsbiffar med quinoataboulleh och myntayoghurt
En rätt inspirerad av det libanesiska köket.Quinoa är en ört som ursprungligen kommer ifrån Sydamerika. Den är glutenfri med ett högt innehåll av både protein och kostfibrer,vilket gör den till ett perfekt alternativ till ris eller couscous.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 6 grillspett av trä
  • quinoa
  • 100 g fetaost ev laktosfri
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron saften
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 6 grillspett av trä
  • quinoa
  • 100 g fetaost ev laktosfri
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron saften
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225˚.
  2. Blötlägg spetten i kallt vatten ca 15 minuter. Koka quinoa enligt anvisning på paketet och låt den svalna.
  3. Skär fetaosten i små tärningar och blanda med lammfärs, ägg, 1 dl bladpersilja, salt och peppar. Forma färsen till portionsstora biffar och trä två biffar på varje spett. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form och tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skär tomat och gurka i små tärningar. Finhacka hälften av myntan. Blanda grönsaker, mynta och bladpersilja med quinoa. Häll över citronsaft och olja och blanda ihop salladen.
  5. Finhacka resten av myntan och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.