Lax med kokosmjölk och lime
Fisk
Fisk
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 4 laxfiléer
  • salt och peppar
  • smör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 lime juice + zest
  • 2 msk gräslök finhackad
  • 80 g böngroddar
  • 150 g haricots verts
  • rostade sesamfrön
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 4 laxfiléer
  • salt och peppar
  • smör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 lime juice + zest
  • 2 msk gräslök finhackad
  • 80 g böngroddar
  • 150 g haricots verts
  • rostade sesamfrön
Fisk
Fisk
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda laxen med salt och peppar. Stek i smör tills de fått fin färg och är knappt genomstekta. Ta upp och håll varma.
  3. Häll kokosmjölken i stekpannan, smaksätt med saft och zest från lime, salt och peppar. Hetta upp såsen men låt den inte koka. Tillsätt gräslök och häll såsen över laxbitarna. Skär bort ändarna på haricots vertsen och stek snabbt i smör. Häll ner böngroddarna och fräs ytterligare någon minut.
  4. Servera laxen med ris, haricots verts, böngroddar och strö över lite rostade sesamfrön på toppen.