Lax med örtquinoa
Lax med örtquinoa
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port quinoa
  • salt och peppar
  • 4st laxfiléerà 150 g
  • smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 tomater
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • 0,5dl timjanhackad
  • 0,5dl myntahackad
  • 0,5dl korianderhackad
  • 1 citron
  • laktosfri crème fraiche
Instruktioner
  1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Salta och peppra laxen och stek på medelvärme i lite smör tills de fått fin färg.
  2. Tärna paprikorna och tomaterna fint. Ta bort kärnhusen på tomaterna. Hacka chilin fint.
  3. Blanda paprika, tomat, chili och örter i en skål, salta och peppra. Pressa i juicen från en halv citron och häll i 3 msk olivolja, rör runt ordentligt. Vänd ner den färdigkokta quinoan.
  4. Servera örtquinoan med laxen och en rejäl klick crème fraiche.