Laxpasta med grönt
Lax innehåller nyttiga omega-3 fettsyror som de flesta av oss behöver äta mer av. Se till att bara få med det gula när du river citronskal då det vita ger en besk smak.
Laxpasta med grönt
Lax innehåller nyttiga omega-3 fettsyror som de flesta av oss behöver äta mer av. Se till att bara få med det gula när du river citronskal då det vita ger en besk smak.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 400g glutenfri pastat ex fusilli
  • 125g färska eller frysta haricots verts
  • 2,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1msk kycklingfondkoncentrerad (Bong)
  • 1 citronrivet skal
  • 1msk pressad citronsaft
  • 2påsar babyspenatà ca 70 g
  • 200g kallrökt lax
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt haricots verts koka med de 2 sista minuterna, låt rinna av i ett durkslag.
  2. Koka upp matlagningsgrädde och kycklingfond i en kastrull. Rör ner skal och saft av citron samt spenat. Blanda såsen med pastan och haricots verts.
  3. Toppa med kallrökt lax i strimlor och mal över lite svartpeppar.