Laxpudding
Laxpudding
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 400g gravad eller rimmad laxfilé
  • 10st flingsalt till dekoration
  • 2st salladslökargröna delen
  • smörtill formen
  • 0,5dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar
  • 4st ägg
  • 3dl laktosfri mjölk
  • 1dl laktosfri grädde
  • 1msk Glutenfritt ströbrödkan uteslutas
Till servering
  • 100g skirad smör
  • 200g frysta, gröna ärter
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 225 grader. Skär laxen i strimlor. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax salladslök och dill i formen. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö eventuellt över ströbröd. Grädda laxpuddingen i ugnen ca 25 minuter.
  3. Smält smöret och spara den klara vätskan som bildas överst. Koka ärterna ett par minuter lättsaltat vatten. Servera laxpuddingen med skirat smör och ärter.