Laxspett med dragonremouladsås
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Remoulad
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1,5 dl cornichons finhackade
  • 2 kvistar dragon färsk, finhackad
  • salt och peppar
Strössel
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk Flingsalt
  • 0,5 tsk timjan torkad
  • 0,5 tsk chiliflakes
Spett
  • 8 g laxkotletter á 125 (utan skinn)
  • 2 citroner
  • 16 träspett (blötlagda)
  • olivolja
  • salt och peppar
Servering och garnering
  • 1 citron delad
  • 2 msk oregano färsk, finhackad
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Remoulad
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1,5 dl cornichons finhackade
  • 2 kvistar dragon färsk, finhackad
  • salt och peppar
Strössel
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk Flingsalt
  • 0,5 tsk timjan torkad
  • 0,5 tsk chiliflakes
Spett
  • 8 g laxkotletter á 125 (utan skinn)
  • 2 citroner
  • 16 träspett (blötlagda)
  • olivolja
  • salt och peppar
Servering och garnering
  • 1 citron delad
  • 2 msk oregano färsk, finhackad
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till remouladsås och till strössel.
  2. Skär laxkotletterna i 4 lika stora bitar. Skär citronerna i tunna skivor. Varva lax och citronskivor på träspetten.
  3. Pensla spetten med olivolja. Salta och peppra. Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida och pressa över citronen
  4. Toppa med strösslet, garnera med oregano och servera med remouladsås.