Laxspett med dragonremouladsås
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Remoulad
- 1,5 dl majonnäs
- 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 1,5 dl cornichons finhackade
- 2 kvistar dragon färsk, finhackad
- salt och peppar
Strössel
- 2 msk sesamfrön rostade
- 1 tsk spiskummin malen
- 1 tsk Flingsalt
- 0,5 tsk timjan torkad
- 0,5 tsk chiliflakes
Spett
- 8 g laxkotletter á 125 (utan skinn)
- 2 citroner
- 16 träspett (blötlagda)
- olivolja
- salt och peppar
Servering och garnering
- 1 citron delad
- 2 msk oregano färsk, finhackad
Ingredienser
Remoulad
Strössel
Spett
Servering och garnering
|
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till remouladsås och till strössel.
- Skär laxkotletterna i 4 lika stora bitar. Skär citronerna i tunna skivor. Varva lax och citronskivor på träspetten.
- Pensla spetten med olivolja. Salta och peppra. Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida och pressa över citronen
- Toppa med strösslet, garnera med oregano och servera med remouladsås.