Husmanskost med rejäla tillbehör. Gurkan kan med fördel göras ett par dagar i förväg, och

passa gärna på att göra en större sats på en gång.

Laxwallenbergare med pressgurka och dillslungad potatis
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 600 g mandelpotatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 st äggulor
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1+1 msk smör
  • 2 msk finhackad dill
Pressgurka
  • 1 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk finhackad persilja
Dillmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl laktosfri gräddfil
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 600 g mandelpotatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 st äggulor
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1+1 msk smör
  • 2 msk finhackad dill
Pressgurka
  • 1 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk finhackad persilja
Dillmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl laktosfri gräddfil
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Pressgurka: Skala och skär gurkan i tunna skivor. Varva dem med salt i en skål och låt stå ca 30 minuter, så att gurkan vätskar sig.
  2. Blanda ättiksprit, socker och vatten och rör om så att sockret löses upp. Skölj av gurkskivorna i ett durkslag. Lägg gurkan i en skål med ättikslagen och strö över persiljan. Låt stå kallt fram till servering.
  3. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
  4. Wallenbergare: Skär laxfilén i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt saltet och kör till en jämn massa. Lägg i äggulor och cayennepeppar och häll i grädden lite i taget under fortsatt mixning. Forma 4 biffar av smeten och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
  5. Dillmajonnäs: Rör ihop majonnäs och gräddfil. Tillsätt dill, citronsaft, salt och peppar.
  6. Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och dill och vänd runt. Servera laxwallenbergarna med dillslungad potatis, dillmajonnäs och pressgurka.