Pressgurka: Skala och skär gurkan i tunna skivor. Varva dem med salt i en skål och låt stå ca 30 minuter, så att gurkan vätskar sig.
Blanda ättiksprit, socker och vatten och rör om så att sockret
löses upp. Skölj av gurkskivorna i ett durkslag. Lägg gurkan i en skål med ättikslagen och strö över persiljan. Låt stå kallt fram till servering.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Wallenbergare: Skär laxfilén i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt saltet och kör till en jämn massa. Lägg i äggulor och cayennepeppar och häll i grädden lite i taget under fortsatt mixning. Forma 4 biffar av smeten och stek i smör ca 3
minuter på varje sida.
Dillmajonnäs: Rör ihop majonnäs och gräddfil. Tillsätt dill, citronsaft, salt och peppar.
Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och dill och vänd runt. Servera laxwallenbergarna med dillslungad potatis, dillmajonnäs och pressgurka.