Laxwok
Laxwok
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Ingredienser
4
port
jasminris
500
g
lax
rapsolja
0,5
purjolök
gröna delen
1
broccoli
endast buketterna
1
röd paprika
1
klyfta
spetskål
2
dl
teriyakisås
Santa Maria
sesamfrön
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela laxen i mindre bitar. Stek hastigt i lite rapsolja och lägg åt sidan.
Strimla purjolöken, skär små buketter av broccolin och skär paprika och spetskål i mindre bitar.
Stek grönsakerna i rapsolja. Häll på teriyakisås och lägg ner laxen. Låt allt bli varmt.
Servera med jasminris. Toppa gärna med sesamfrön.