Lins och morotssoppa
En enkel och mättande soppa med sting.
Lins och morotssoppa
Lins och morotssoppa
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 5 morötter
  • 1 röd chili
  • 4 cm ingefära
  • 4 tomater
  • 1-2 tsk vitlöksolja
  • olivolja
  • 2 tsk timjan torkad
  • 2 tsk oregano torkad, á 290g
  • 2 förp röda linser på tetra
  • 3 msk kycklingfond eller grönsaksfond Bong
  • 1,5 l vatten
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 5 morötter
  • 1 röd chili
  • 4 cm ingefära
  • 4 tomater
  • 1-2 tsk vitlöksolja
  • olivolja
  • 2 tsk timjan torkad
  • 2 tsk oregano torkad, á 290g
  • 2 förp röda linser på tetra
  • 3 msk kycklingfond eller grönsaksfond Bong
  • 1,5 l vatten
  • salt och svartpeppar
Lins och morotssoppa
Lins och morotssoppa
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och hacka upp morötter grovt. Finhacka chili. Skala och riv ingefäran. Tärna upp tomaterna. Värm vitlöksolja och olivolja i en större kastrull. Fräs morötter tills de mjuknar, rör ner chili.
  2. Tillsätt timjan, oregano, ingefära och linser, rör om ordentligt. Häll i tomater, fond och vatten, salta och peppra. Låt puttra under lock i ca 20 minuter. Smaka av och servera med ett gott bröd och hårdost.
  3. Tips: Smakar även gott med 1 burk kokosmjölk i, ta då lite mindre vatten i soppan. För slät soppa, använd stavmixer när den kokat klart.