Skala och hacka upp morötter grovt.
Finhacka chili. Skala och riv ingefäran. Tärna upp tomaterna.
Värm vitlöksolja och olivolja i en större kastrull. Fräs morötter tills de mjuknar, rör ner chili.
Tillsätt timjan, oregano, ingefära och linser, rör om ordentligt.
Häll i tomater, fond och vatten, salta och peppra. Låt puttra under lock i ca 20 minuter.
Smaka av och servera med ett gott bröd och hårdost.
Tips:
Smakar även gott med 1 burk kokosmjölk i, ta då lite mindre vatten i soppan.
För slät soppa, använd stavmixer när den kokat klart.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.