Linssoppa med kokos och broccoli
Matig soppa med len smak. Konserverade linser innehåller inga FODMAPs, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet. Servera gärna soppan med en bit rostat glutenfritt bröd.
linssoppa
linssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2 morötter
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 7 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 förpackning konserverade linser 380 g
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 10 körsbärstomater
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 200 g broccolibuketter färska eller frysta
  • salt och svartpeppar
Portioner
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2 morötter
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 7 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 förpackning konserverade linser 380 g
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 10 körsbärstomater
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 200 g broccolibuketter färska eller frysta
  • salt och svartpeppar
linssoppa
linssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Fräs salladslök och morötter med chilipulver, ingefära och paprikapulver i lite olja i en kastrull. Häll på vatten, kycklingfond, avrunna linser, kokosmjölk, körsbärstomater och citronsaft. Koka upp och låt puttra under lock 10–15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt broccolin och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.