Linssoppa med quorn
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 morot
- 1 selleristjälk
- 2 salladslökar gröna delen
- 1 msk olivolja
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 krm malen nejlika
- 1 tsk vitlöksolja
- 9 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond Bong
- 1 msk konc apelsinjuice
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl röda linser på tetra
- salt
- cajennpeppar
- 1 påse frysta quornbitar à 300g
- färsk koriander
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skala och grovhacka morot, selleri och salladslök.
- Hetta upp en kastrull med oljan. Tillsätt fänkålsfröna och nejlika, låt fräsa i ca 1 minut.
- Tillsätt grönsakerna och vitlöksoljan, fräs i 3-4 minuter. Häll på vatten, fond, juice och kokosmjölk och låt småkoka i 5 minuter.
- Skölj linserna väl och häll ner dem i kastrullen. Koka tills linserna mjuknat. Mixa därefter soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och cajennpeppar.
- Stek quornbitarna i en het, lätt oljad stekpanna. Salta lätt.
- Fördela quornbitarna i skålar. Häll över soppan och strö över färsk koriander.