Linssoppa med quorn
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 krm malen nejlika
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 9 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl röda linser på tetra
  • salt
  • cajennpeppar
  • 1 påse frysta quornbitar à 300g
  • färsk koriander
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 krm malen nejlika
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 9 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl röda linser på tetra
  • salt
  • cajennpeppar
  • 1 påse frysta quornbitar à 300g
  • färsk koriander
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och grovhacka morot, selleri och salladslök.
  2. Hetta upp en kastrull med oljan. Tillsätt fänkålsfröna och nejlika, låt fräsa i ca 1 minut.
  3. Tillsätt grönsakerna och vitlöksoljan, fräs i 3-4 minuter. Häll på vatten, fond, juice och kokosmjölk och låt småkoka i 5 minuter.
  4. Skölj linserna väl och häll ner dem i kastrullen. Koka tills linserna mjuknat. Mixa därefter soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och cajennpeppar.
  5. Stek quornbitarna i en het, lätt oljad stekpanna. Salta lätt.
  6. Fördela quornbitarna i skålar. Häll över soppan och strö över färsk koriander.