Ljummen rödkålssallad med apelsin
En god, fräsch och syrlig sallad, som är ett härligt tillskott till julmaten!
Ljummen rödkålssallad med apelsin
En god, fräsch och syrlig sallad, som är ett härligt tillskott till julmaten!
Portioner
6port
Tillagningstid
20min
Portioner
6port
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 500g rödkål
  • 2msk olivolja
  • 2msk balsamico
  • 2 apelsinersaft och zest från en, filéer från en
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och finstrimla rödkålen. Värm olivolja i en panna. Lägg i rödkålen och salladslök, fräs i ca 2 minuter.
  2. Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften vänds ner i rödkålen, resten sparas till servering. Pressa i saften från hela apelsinen. Låt allt puttra i några minuter tills kålen har blivit lite mjuk, men fortfarande har spänst. Smaka av med lite salt och eventuellt peppar.
  3. Filéa den andra apelsinen och skär filéerna i halvor, vänd ner i salladen och strö över resten av apelsinskalet.
  4. Tips! Det är även gott att vända ner rostade valnötter eller pekannötter i salladen. Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.