Ljummen rotfruktssallad med chèvre
Rotfrukter är magens bästa vänner nästan allihopa. Sötpotatis går bra i mindre mängd men du kan också ersätta den med vanlig potatis. Vegan? Byt chèvren mot ett veganskt alternativ.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 stor sötpotatis
  • lite olivolja till rotfrukterna
  • 2 msk rosmarin färsk finhackad
  • 100 g savojkål
  • 30 g pinjenötter
  • 70 g mangold
  • 100 g chèvre (där innehållet av
  • laktos är max 1 g/100 g)
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk olivolja
  • salt
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 stor sötpotatis
  • lite olivolja till rotfrukterna
  • 2 msk rosmarin färsk finhackad
  • 100 g savojkål
  • 30 g pinjenötter
  • 70 g mangold
  • 100 g chèvre (där innehållet av
  • laktos är max 1 g/100 g)
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk olivolja
  • salt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skölj och skala morötter, palsternackor och sötpotatis och skär dem i mindre stavar.
  3. Blanda olivolja och rosmarin i en stor bunke och vänd ner rotfrukterna. Lägg sedan rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper
  4. och salta lätt. Ugnsrosta dem mitt i ugnen 20–30 minuter eller tills de är mjuka.
  5. Grovstrimla savojkålen och fräs den snabbt i en het panna med lite olivolja. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  6. Låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med savojkål och mangold. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat, smula över chèvre och toppa med rostade pinjenötter. Vispa ihop lönnsirap och 2 matskedar olivolja och ringla över salladen.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.