Lövbiff med rotfruktspytt, pepparot och äggula
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Rotfruktspytt
  • 300 g potatis
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 100 g persiljerot
  • 1 palsternacka
  • smör
  • salt och peppar
Senapsgrädde
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 tsk grovkornig senap
Kött och tillbehör
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 0,5 kruka persilja
  • 700 g lövbiff
  • smör
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Rotfruktspytt
  • 300 g potatis
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 100 g persiljerot
  • 1 palsternacka
  • smör
  • salt och peppar
Senapsgrädde
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 tsk grovkornig senap
Kött och tillbehör
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 0,5 kruka persilja
  • 700 g lövbiff
  • smör
  • salt och peppar
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och rotfrukter. Skär sedan i mindre tärningar. Bryn lite fort i smör i en stekpanna Salta och peppra. Lägg över till en långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter.
  3. Vispa grädden och rör ner senapen, smaka eventuellt av med salt och peppar. Knäck äggen och spar gulorna. Riv pepparroten, fiinhacka persiljan och rör ner i rotfruktspytten. Stek lövbiffen hastigt i smör i en het stekpanna, salta och peppra.
  4. Servera nystekt lövbiff med rotfruktspytt, senapsgrädde, äggula och pepparrot.