Lövbiff med rotfruktspytt, pepparot och äggula
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Rotfruktspytt
- 300 g potatis
- 2 morötter
- 100 g rotselleri
- 100 g persiljerot
- 1 palsternacka
- smör
- salt och peppar
Senapsgrädde
- 2 dl laktosfri vispgrädde
- 2 tsk grovkornig senap
Kött och tillbehör
- 4 äggulor
- 4 msk riven pepparrot
- 0,5 kruka persilja
- 700 g lövbiff
- smör
- salt och peppar
Ingredienser
Rotfruktspytt
Senapsgrädde
Kött och tillbehör
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatis och rotfrukter. Skär sedan i mindre tärningar. Bryn lite fort i smör i en stekpanna Salta och peppra. Lägg över till en långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter.
- Vispa grädden och rör ner senapen, smaka eventuellt av med salt och peppar. Knäck äggen och spar gulorna. Riv pepparroten, fiinhacka persiljan och rör ner i rotfruktspytten. Stek lövbiffen hastigt i smör i en het stekpanna, salta och peppra.
- Servera nystekt lövbiff med rotfruktspytt, senapsgrädde, äggula och pepparrot.