Makaronigratäng med tonfisk- och körsbärstomater
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port glutenfria makaroner
- 3 msk smör
- 3 msk glutenfri mjölmix
- 8 dl laktosfri mjölk
- 4 dl lagrad riven ost till såsen
- 250 g körsbärstomater
- 0,5 dl bladpersilja strimlad
- salt och peppar
- 3-5 droppar tabasco
- 2 burkar tonfisk i vatten
- matolja
- 2 dl cheddarost riven
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning ca 1 minut utan att det tar färg. Häll i mjölken, lite i taget under omrörning, och sjud ca 3 minuter. Blanda i ost, pasta, tomater och persilja. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
- Dela tonfisken i bitar och blanda ner i pastan. Häll upp i en oljad ugnsfast form. Toppa med ost.
- Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.