Makaronigratäng med tonfisk- och körsbärstomater
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfria makaroner
  • 3 msk smör
  • 3 msk glutenfri mjölmix
  • 8 dl laktosfri mjölk
  • 4 dl lagrad riven ost till såsen
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 dl bladpersilja strimlad
  • salt och peppar
  • 3-5 droppar tabasco
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • matolja
  • 2 dl cheddarost riven
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfria makaroner
  • 3 msk smör
  • 3 msk glutenfri mjölmix
  • 8 dl laktosfri mjölk
  • 4 dl lagrad riven ost till såsen
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 dl bladpersilja strimlad
  • salt och peppar
  • 3-5 droppar tabasco
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • matolja
  • 2 dl cheddarost riven
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under omrörning ca 1 minut utan att det tar färg. Häll i mjölken, lite i taget under omrörning, och sjud ca 3 minuter. Blanda i ost, pasta, tomater och persilja. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  3. Dela tonfisken i bitar och blanda ner i pastan. Häll upp i en oljad ugnsfast form. Toppa med ost.
  4. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.