Makaronilåda med skinka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 dl glutenfria makaroner
  • 1 purjolök gröna delen
  • 300 g rökt skinka
  • smör
  • 2 dl ost riven
  • 3 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 2 - 3 morötter
  • chilisås Garant
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 dl glutenfria makaroner
  • 1 purjolök gröna delen
  • 300 g rökt skinka
  • smör
  • 2 dl ost riven
  • 3 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 2 - 3 morötter
  • chilisås Garant
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll makaronerna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Skär skinkan i tärningar. Fräs purjolök och skinka lite fort i smör i en stekpanna. Smörj en långpanna. Bred ut makaronerna och blanda ner purjolök, skinka och ost.
  3. Vispa samman ägg, mjölk, oregano, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 30 minuter.
  4. Riv morötterna grovt. Servera makaronilådan med rivna morötter och eventuellt lite chilisås eller ketchup på sidan.
  5. Tips Det går utmärkt att frysa makaronilådan.