Mamma Gunillas Pizzafisk
Världens enklaste fiskgratäng med smak av oregano, som för tankarna till pizza. Använd gärna torskrygg, det är den bästa delen av torskfilén.
Votes: 3
Betyg: 2.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olja gärna med vitlökssmak
  • 2 msk färsk eller 2 tsk torkad oregano
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 400 g torskfilé
  • 125 g riven ost
Till servering
  • 800 g potatis
  • 3 morötter
  • 1 msk olja gärna med citronsmak
  • 0,5 msk balsamvinäger
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olja gärna med vitlökssmak
  • 2 msk färsk eller 2 tsk torkad oregano
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 400 g torskfilé
  • 125 g riven ost
Till servering
  • 800 g potatis
  • 3 morötter
  • 1 msk olja gärna med citronsmak
  • 0,5 msk balsamvinäger
Votes: 3
Betyg: 2.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225˚. Skala och koka potatisen.
  2. Fräs olja och oregano i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, kalvfond och crème fraiche och låt koka ca 5 minuter.
  3. Skär torskfiléerna i portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatblandningen och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Skala och riv morötterna, blanda med olja och balsamvinäger.Servera fiskgratängen med kokt potatis och morotssallad.
  5. Tips! Zucchini hyvlad med osthyvel blir en fin garnering.