Maränger
De här marängerna tar sin lilla tid att göra, men de blir å andra sidan magiskt goda. Frasiga på utsidan och härligt sega i mitten. Dessutom vackra att se på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130° varmluft. Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke. Sänk ner bunken i vattenbad och värm till 60–65° under konstant vispning med elvisp. Kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den kallnat, enklast i en hushållsmaskin. Stanna inte vispen förrän marängsmeten har kallnat, annars finns risk att marängen sjunker ihop!
- Smält chokladen i vattenbad och blanda den försiktigt med marängen så att det blir ett chokladmönster i smeten. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen 45–55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.