Marinad för magen
Här bjuder vi på ett par FODMAP-vänliga recept på marinad till grillningen. Färdiga marinader innehåller ofta både lök och vitlök eller så står det bara kryddor på innehållsförteckningen vilket kan betyda att löken gömmer sig där.
Marinad för magen
Här bjuder vi på ett par FODMAP-vänliga recept på marinad till grillningen. Färdiga marinader innehåller ofta både lök och vitlök eller så står det bara kryddor på innehållsförteckningen vilket kan betyda att löken gömmer sig där.
Ingredienser
Kycklingmarinad
  • 2 salladslökargröna delen
  • 2msk ingefärahackad eller riven
  • 2msk rapsolja
  • 1msk limezest
  • 2msk limejuice
  • 1tsk kanel
  • 1tsk salt
  • 0,5tsk svartpeppar
  • 0,5tsk muskotmald
  • 1krm cayennepeppar
Klassisk köttmarinad
  • 1dl oljavalfri
  • 2msk vinägertex balsam
  • 1msk vitlöksoljaBelly Balance vitlöksolja 15-20 droppar
  • 2msk tomatpuré
  • 1msk sojasås
  • 1msk sambal oelek
  • 1,5msk sirap
  • 2krm nymald svartpeppar
Tofumarinad
  • 2msk sojasås
  • 2msk citronjuice
  • 2msk olivolja
  • 2msk dijonsenap
  • 1msk socker
  • 1tsk basilikatorkad eller 1 msk färsk
  • 1tsk timjantorkad eller 1 msk färsk
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Kött och kyckling blir godast om det får ligga i marinad i minst 8 timmar. Tofun behöver ligga någon timme för att ta smak.