Marinerad tofu med stekta nudlar
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port risnudlar
  • 400 g naturell tofu
  • 4 msk matolja
  • 4 msk soja
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 salladslökar
  • 4 pak choi
  • färsk ingefära efter smak
  • 1 röd chili
  • 3 dl färska böngroddar
  • färsk koriander
  • sesamfrön
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port risnudlar
  • 400 g naturell tofu
  • 4 msk matolja
  • 4 msk soja
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 salladslökar
  • 4 pak choi
  • färsk ingefära efter smak
  • 1 röd chili
  • 3 dl färska böngroddar
  • färsk koriander
  • sesamfrön
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka nudlarna efter anvisning på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja. Lägg i en skål och häll över soja och vitlöksolja.
  3. Hacka salladslöken och dela pak choi i mindre bitar. Riv ingefäran fint och finhacka chilin.
  4. Värm en stor stekpanna eller wok. Tillsätt 2 msk olja och chili. Fräs lite fort och tillsätt sedan pak choi, salladslök och böngroddar. Häll på tofu och all marinad. Rör runt hela tiden. Tillsätt sedan nudlarna, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt.
  5. Servera med koriander och sesamfrön.