Medelhavsbiffar med morotssallad
God variant på köttfärsbiffar, med smak av Medelhavet. Soltorkade tomater finns torra eller i olja. Se upp så att de inte innehåller vitlök.
Portioner |
|
Ingredienser
- 10 soltorkade tomater
- 500 g nötfärs
- 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
- 1 dl laktosfri mjölk
- 1 citron finrivet skal och saft
- 2 krm salt
- 3 krm svartpeppar
- smör eller valfri olja
- 2 tsk torkad salvia
- 3 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 1/2 dl laktosfri matlagningsgrädde
Morotssallad
- 3 morötter
- 2 msk olivolja
- solroskärnor
Till servering
- 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
- solroskärnor
- Till servering
- 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
Ingredienser
Morotssallad
Till servering
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda nötfärs, majsstärkelse, mjölk, citronskal, hälften av de hackade tomaterna, salt och svartpeppar i en bunke. Forma till 8 jämnstora biffar. Stek dem i en stekpanna i lite smör eller olja tills de fått fin färg.
- Lägg ner resten av de soltorkade tomaterna, salvia, salt och peppar. Häll över grädden och låt koka några minuter.
- Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Lägg dem i en skål. Blanda olivolja och saften från 1⁄2 citron. Smaka av med salt och peppar och häll det över morötterna, toppa med solroskärnor. Servera biffarna med pasta och morotssallad.