Medelhavsbiffar med morotssallad
God variant på köttfärsbiffar, med smak av Medelhavet. Soltorkade tomater finns torra eller i olja. Se upp så att de inte innehåller vitlök.
medelhavsbiffar
medelhavsbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 10 soltorkade tomater
  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 citron finrivet skal och saft
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 2 tsk torkad salvia
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl laktosfri matlagningsgrädde
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 2 msk olivolja
  • solroskärnor
Till servering
  • 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
  • solroskärnor
  • Till servering
  • 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
Portioner
Ingredienser
  • 10 soltorkade tomater
  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 citron finrivet skal och saft
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 2 tsk torkad salvia
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl laktosfri matlagningsgrädde
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 2 msk olivolja
  • solroskärnor
Till servering
  • 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
  • solroskärnor
  • Till servering
  • 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
medelhavsbiffar
medelhavsbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda nötfärs, majsstärkelse, mjölk, citronskal, hälften av de hackade tomaterna, salt och svartpeppar i en bunke. Forma till 8 jämnstora biffar. Stek dem i en stekpanna i lite smör eller olja tills de fått fin färg.
  2. Lägg ner resten av de soltorkade tomaterna, salvia, salt och peppar. Häll över grädden och låt koka några minuter.
  3. Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Lägg dem i en skål. Blanda olivolja och saften från 1⁄2 citron. Smaka av med salt och peppar och häll det över morötterna, toppa med solroskärnor. Servera biffarna med pasta och morotssallad.