Medelhavsgratäng
Enkel vardagsmat när den är som bäst. Bara att lägga i en form och låta gratängen sköta sig själv i ugnen medan du får tid till annat. Mozzarella innehåller små mängder laktos och finns att köpa helt laktosfri.
Votes: 6
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 125 g mozzarella ev laktosfri
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 1 tsk torkade franska örter
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 dl laktosfri mjölk
Till servering
  • 200 g broccolibuketter
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 125 g mozzarella ev laktosfri
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 1 tsk torkade franska örter
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 dl laktosfri mjölk
Till servering
  • 200 g broccolibuketter
Votes: 6
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225˚.
  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, lägg dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
  3. Strimla purjolök, stek potatis och purjolök någon minut i lite smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg potatis och purjolök i en ugnsfast form.
  4. Halvera tomaterna och tärna mozzarellan. Blanda ner strimlad skinka, tomater, mozzarella och franska örter i formen. Häll över mjölk och grädde. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter. Servera gratängen med lättkokt broccoli.