Minestrone
En mustig Italiensk tomatsoppa med många goda smaker. Den är både mättande och näringsrik.
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 pkt bacon
  • 1 tsk vitlöksolja
  • olivolja
  • 1 zucchini
  • 80 g spenat
  • 1 dl kikärter på tetra
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 8 dl kokande vatten
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 2 dl glutenfri pasta
  • 0,5 kruka basilika
  • salt och peppar
  • parmesanost
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 pkt bacon
  • 1 tsk vitlöksolja
  • olivolja
  • 1 zucchini
  • 80 g spenat
  • 1 dl kikärter på tetra
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 8 dl kokande vatten
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 2 dl glutenfri pasta
  • 0,5 kruka basilika
  • salt och peppar
  • parmesanost
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och tärna potatis och morot fint. Skiva sellerin, skölj och finhacka purjolöken.
  2. Skär bacon i små bitar. Värm vitlöksolja och olivolja i en stor kastrull, tillsätt potatis, morot, selleri, purjolök och bacon. Fräs försiktigt i ca 15 minuter tills ingredienserna börjar mjukna, sänk värmen om det behövs.
  3. Tärna zucchinin, och grovhacka spenaten. Häll av och skölj kikärterna ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, grönsaksfond, zucchini, spenat och kikärter i kastrullen. Koka upp och låt sjuda på medel låg värme i ca 10 minuter.
  4. Mät upp pasta och grovhacka basilikan (blad och stjälkar). Spara några små basilikablad till garnering. Tillsätt pastan och basilika i soppan. Koka pastan i soppan tills den är lagom al dente. Om soppan är för tjock, tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera soppan med basilikablad, droppa över lite vitlöksolja och strö över riven parmesanost. Servera gärna med ett gott bröd.