Minestrone
En mustig Italiensk tomatsoppa med många goda smaker. Den är både mättande och näringsrik.
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 potatisar
- 2 morötter
- 1 stjälk selleri
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 pkt bacon
- 1 tsk vitlöksolja
- olivolja
- 1 zucchini
- 80 g spenat
- 1 dl kikärter på tetra
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- 8 dl kokande vatten
- 3 msk grönsaksfond Bong
- 2 dl glutenfri pasta
- 0,5 kruka basilika
- salt och peppar
- parmesanost
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skala och tärna potatis och morot fint. Skiva sellerin, skölj och finhacka purjolöken.
- Skär bacon i små bitar. Värm vitlöksolja och olivolja i en stor kastrull, tillsätt potatis, morot, selleri, purjolök och bacon. Fräs försiktigt i ca 15 minuter tills ingredienserna börjar mjukna, sänk värmen om det behövs.
- Tärna zucchinin, och grovhacka spenaten. Häll av och skölj kikärterna ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, grönsaksfond, zucchini, spenat och kikärter i kastrullen. Koka upp och låt sjuda på medel låg värme i ca 10 minuter.
- Mät upp pasta och grovhacka basilikan (blad och stjälkar). Spara några små basilikablad till garnering. Tillsätt pastan och basilika i soppan. Koka pastan i soppan tills den är lagom al dente. Om soppan är för tjock, tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera soppan med basilikablad, droppa över lite vitlöksolja och strö över riven parmesanost. Servera gärna med ett gott bröd.