Minutfilé med coleslaw och potatisslantar
Tillagningstid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Potatisslantar
- 800 g potatis
- olivolja
- Flingsalt
- grovmalen svartpeppar
- franska örter
Coleslaw
- 3 dl sommarvitkål eller spetskål finstrimlad
- 2 morötter
- 4 rädisor
- 3 msk majonnäs
- 1 dl laktosfri crème fraiche
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Minutfilé
- 600 g kycklingminutfilé
- salt och peppar
- smör
Ingredienser
Potatisslantar
Coleslaw
Minutfilé
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och slanta potatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Salta, peppra och strö över franska örter. Tillaga i ugn ca 30 min.
- Strimla vitkålen fint. Riv morötter och rädisor grovt på ett rivjärn och krama ur vätskan med händerna. Blanda ner i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Salta och peppra efter smak. Låt stå kylt tills servering.
- Krydda kycklingen med salt och peppar, stek sedan i lite smör.
- Servera kycklingen med potatisslantar och coleslaw.
- Krydda coleslaw med 2-3 krm curry för extra god smak.