fågel
Minutfilé med coleslaw och potatisslantar
fågel
Minutfilé med coleslaw och potatisslantar
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Ingredienser
Potatisslantar
  • 800g potatis
  • olivolja
  • Flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • franska örter
Coleslaw
  • 3dl sommarvitkål eller spetskålfinstrimlad
  • 2 morötter
  • 4 rädisor
  • 3msk majonnäs
  • 1dl laktosfri crème fraiche
  • 1,5msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Minutfilé
  • 600g kycklingminutfilé
  • salt och peppar
  • smör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och slanta potatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Salta, peppra och strö över franska örter. Tillaga i ugn ca 30 min.
  2. Strimla vitkålen fint. Riv morötter och rädisor grovt på ett rivjärn och krama ur vätskan med händerna. Blanda ner i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Salta och peppra efter smak. Låt stå kylt tills servering.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar, stek sedan i lite smör.
  4. Servera kycklingen med potatisslantar och coleslaw.
  5. Krydda coleslaw med 2-3 krm curry för extra god smak.