Mjuk pepparkaka
Saftig och god pepparkaka vid juletid!
Mjuk pepparkaka
Saftig och god pepparkaka vid juletid!
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Bakverk
Portioner
1
kaka
Tillagningstid
90
min
Portioner
1
kaka
Tillagningstid
90
min
Ingredienser
smör till formen
Glutenfritt ströbröd
0,5
dl
fibrex
1
dl
vatten
3
dl
fin glutenfri mjölmix
2
dl
ljust muscovadorörsocker
2
tsk
bakpulver
2
tsk
kanel
mald
1
tsk
ingefära
mald
1
tsk
nejlikor
malda
1
tsk
psylliumskal
2
ägg
1
dl
laktosfri fil
1,5
dl
flytande smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, flytande smör och den svällda fibrexen och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp. Servera gärna kakan med en klick lättvispad lingongrädde.