Morotsbiffar med hirssallad
Vegetariska biffar när de är som godast.Lätta att steka eftersom de håller ihop så bra. Hirs är en glutenfri grässläkting som är perfekt att använda som alternativ till ris.
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Morotsbiffar
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri ca 200 g
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl ris- eller majsmjöl
  • 3 msk olja
Hirssallad
  • 2 dl hirs
  • 1 msk msk kycklingfond eller grönsaksfond koncentrerad (Bong)
  • grönsallad
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 morot
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 lime rivet skal och saft
  • salt och peppar
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Morotsbiffar
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri ca 200 g
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl ris- eller majsmjöl
  • 3 msk olja
Hirssallad
  • 2 dl hirs
  • 1 msk msk kycklingfond eller grönsaksfond koncentrerad (Bong)
  • grönsallad
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 morot
Yoghurtsås
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 lime rivet skal och saft
  • salt och peppar
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka hirsen till salladen med kycklingfond enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet och skölj med kallt vatten, låt rinna av i en sil.
  2. Skala och grovriv morötter och rotselleri. Skölj och strimla purjolöken. Fräs grönsaker, curry och salt i vatten ca 3 minuter tills de mjuknar. Lägg fräset i en stor skål. Tillsätt ägg och mjöl.
  3. Forma till biffar och stek dem frasiga i olja ca 3 minuter per sida beroende på tjocklek.
  4. Skölj och strimla salladen, halvera tomaterna samt skala och hyvla moroten. Blanda grönsakerna med hirsen.
  5. Rör ihop turkisk yoghurt med skal och saft av lime, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med hirssallad och yoghurtsås.