Morotsbiffar med hirssallad
Vegetariska biffar när de är som godast.Lätta att steka eftersom de håller ihop så bra. Hirs är en glutenfri grässläkting som är perfekt att använda som alternativ till ris.
Morotsbiffar med hirssallad
Vegetariska biffar när de är som godast.Lätta att steka eftersom de håller ihop så bra. Hirs är en glutenfri grässläkting som är perfekt att använda som alternativ till ris.
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Morotsbiffar
  • 3 morötter
  • 1bit rotsellerica 200 g
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 2msk curry
  • 1tsk salt
  • 2msk vatten
  • 1 ägg
  • 1dl ris- eller majsmjöl
  • 3msk olja
Hirssallad
  • 2dl hirs
  • 1msk msk kycklingfond eller grönsaksfondkoncentrerad (Bong)
  • grönsallad
  • 1ask cocktailtomaterà 250 g
  • 1 morot
Yoghurtsås
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 limerivet skal och saft
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Koka hirsen till salladen med kycklingfond enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet och skölj med kallt vatten, låt rinna av i en sil.
  2. Skala och grovriv morötter och rotselleri. Skölj och strimla purjolöken. Fräs grönsaker, curry och salt i vatten ca 3 minuter tills de mjuknar. Lägg fräset i en stor skål. Tillsätt ägg och mjöl.
  3. Forma till biffar och stek dem frasiga i olja ca 3 minuter per sida beroende på tjocklek.
  4. Skölj och strimla salladen, halvera tomaterna samt skala och hyvla moroten. Blanda grönsakerna med hirsen.
  5. Rör ihop turkisk yoghurt med skal och saft av lime, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med hirssallad och yoghurtsås.