Muffins
Muffins går att variera i det oändliga. Fyll formarna till två tredjedelar med smet och lägg i smaksättning, till exempel jordgubbar, blåbär, hallon eller nötter. Använder du sylt, lägg i den efter att du fyllt formarna till en tredjedel, likaså med nötter.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 4 dl glutenfri mjölmix fin
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör smält
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • vallmo- eller chiafrön kan uteslutas
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 4 dl glutenfri mjölmix fin
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör smält
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • vallmo- eller chiafrön kan uteslutas
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175˚. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med det smälta smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät.
  2. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver med elvisp. Tillsätt mjöl- och mjölkblandningen lite i taget. Fyll muffinsformar till max 2/3 och lägg i ev smaksättning. Toppa med t ex vallmo- eller chiafrön.
  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.