Mustig Bolognese
Spagetti bolognese är en riktig klassiker!
Har du har tid, koka köttfärssåsen länge så kommer alla goda smaker till sin rätt.
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 0,25 rotselleri
- 1 morot
- 2 salladslökar gröna delen
- 0,5 röd paprika
- 1 röd chili
- olivolja
- vitlöksolja
- 500 g högrevsfärs eller nötfärs
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk oxfond Bong
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl rödvin kan bytas ut mot vatten
- 3 lagerblad
- 1 tsk timjan torkad
- 1 tsk oregano torkad
- 2 msk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- 4 port glutenfri tagliatelle
- 2 dl laktosfri grädde
- basilika färsk
- Parmesan
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skala rotselleri och morot, finhacka eller riv dem grovt. Hacka salladslöken och paprikan grovt. Finhacka chili.
- Fräs rotselleri, morot och chili i olivolja och vitlöksolja i ca 3 minuter. Tillsätt färs, stek under omrörning tills färsen är jämt grynig. Lägg i salladslök, tomatpuré och fond, fräs ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, paprika, vin, lagerblad, timjan, oregano, balsamvinäger, salta och peppra. Låt sjuda ca 20 minuter.
- Koka tagliatelle enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt lite olivolja, rör om.
- Häll i grädde och eventuellt finhackad färsk basilika i bolognesen. Sjud i ytterligare ca 10 minuter.
- Servera med riven parmesan på toppen.