Mustig Bolognese
Spagetti bolognese är en riktig klassiker! Har du har tid, koka köttfärssåsen länge så kommer alla goda smaker till sin rätt.
Votes: 6
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,25 rotselleri
  • 1 morot
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 röd paprika
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 500 g högrevsfärs eller nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk oxfond Bong
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rödvin kan bytas ut mot vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 4 port glutenfri tagliatelle
  • 2 dl laktosfri grädde
  • basilika färsk
  • Parmesan
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,25 rotselleri
  • 1 morot
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 röd paprika
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 500 g högrevsfärs eller nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk oxfond Bong
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rödvin kan bytas ut mot vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 4 port glutenfri tagliatelle
  • 2 dl laktosfri grädde
  • basilika färsk
  • Parmesan
Votes: 6
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala rotselleri och morot, finhacka eller riv dem grovt. Hacka salladslöken och paprikan grovt. Finhacka chili.
  2. Fräs rotselleri, morot och chili i olivolja och vitlöksolja i ca 3 minuter. Tillsätt färs, stek under omrörning tills färsen är jämt grynig. Lägg i salladslök, tomatpuré och fond, fräs ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, paprika, vin, lagerblad, timjan, oregano, balsamvinäger, salta och peppra. Låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt lite olivolja, rör om.
  4. Häll i grädde och eventuellt finhackad färsk basilika i bolognesen. Sjud i ytterligare ca 10 minuter.
  5. Servera med riven parmesan på toppen.