Mustig Bolognese
Spagetti bolognese är en riktig klassiker! Har du har tid, koka köttfärssåsen länge så kommer alla goda smaker till sin rätt.
Mustig Bolognese
Spagetti bolognese är en riktig klassiker! Har du har tid, koka köttfärssåsen länge så kommer alla goda smaker till sin rätt.
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 0,25 rotselleri
  • 1 morot
  • 2 salladslökargröna delen
  • 0,5 röd paprika
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • 500g högrevsfärs eller nötfärs
  • 3msk tomatpuré
  • 3msk oxfondBong
  • 1burk krossade tomater
  • 1dl rödvinkan bytas ut mot vatten
  • 3 lagerblad
  • 1tsk timjantorkad
  • 1tsk oreganotorkad
  • 2msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 4port glutenfri tagliatelle
  • 2dl laktosfri grädde
  • basilikafärsk
  • Parmesan
Instruktioner
  1. Skala rotselleri och morot, finhacka eller riv dem grovt. Hacka salladslöken och paprikan grovt. Finhacka chili.
  2. Fräs rotselleri, morot och chili i olivolja och vitlöksolja i ca 3 minuter. Tillsätt färs, stek under omrörning tills färsen är jämt grynig. Lägg i salladslök, tomatpuré och fond, fräs ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, paprika, vin, lagerblad, timjan, oregano, balsamvinäger, salta och peppra. Låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt lite olivolja, rör om.
  4. Häll i grädde och eventuellt finhackad färsk basilika i bolognesen. Sjud i ytterligare ca 10 minuter.
  5. Servera med riven parmesan på toppen.