Nudelsallad med fläskkarré
Nudelsallad med fläskkarré
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 2krm sambal oelek
  • smör
  • 2dl vatten
  • 1,5msk kycklingfondBong
  • 1-2msk ingefärariven
  • 3msk socker
  • 2msk äppelcidervinäger
  • 1 limesaften
  • 1kruka koriander
  • 4port risnudlar
  • 200g färsk vitkåleller spetskål
  • 600g fläskkarré
  • Flingsalt
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och fräs snabbt i smör i en kastrull tillsammans med vitlöksolja och sambal oelek. Tillsätt vatten, kycklingfond, ingefära, socker och vinäger. Koka på låg värme i ca 15 minuter.
  2. Mixa alltsammans med stavmixer. Blanda i limesaft och en halv kruka finhackad koriander. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Strimla kålen fint. Blanda kål, nudlar och glaze, spara ett par skedar att pensla på köttet medan du steker det.
  3. Skiva karrén i ca 1cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar. Pensla med glazen och stek karrén på hög värme, tills den fått fin färg.
  4. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat, lägg på fläskkarrén, och toppa med färsk koriander.