Omelett med potatis och lufttorkad skinka
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 200 g potatis
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • smör
  • 6 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 påse riven ost
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • vitpeppar
  • 16 skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
  • 1 laktosfri keso
  • 1 ask körsbärstomater
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 200 g potatis
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • smör
  • 6 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 påse riven ost
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • vitpeppar
  • 16 skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
  • 1 laktosfri keso
  • 1 ask körsbärstomater
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta, skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken fint och stek den i smör tills den är mjuk. Lägg kokt potatis och purjolök i en ugnsfast form.
  3. Vispa samman ägg, vatten, ost, oregano, salt och peppar och häll blandningen över potatis och purjolök. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Servera med prosciutto, keso och körsbärstomater.