Örtig köttfärssås och spaghetti
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 3 salladslökar gröna delen
- 1 röd chili beroende på styrka
- smör
- 500 g nötfärs
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater á 500 g
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk ramslök
- 1 msk grönsaksfond Bong
- 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 4 port glutenfri spaghetti
Ingredienser
|
Instruktioner
- Finhacka salladslök och chili. Fräs snabbt i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig. Rör ner tomatpuré och fräs någon minut. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, örter och grönsaksfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten (1 dl).
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
- Häll på grädden, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Låt puttra ca 6-8 minuter.
- Servera med riven parmesanost och en god sallad.