Örtig köttfärssås och spaghetti
Örtig köttfärssås och spaghetti
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Ingredienser
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1 röd chiliberoende på styrka
  • smör
  • 500g nötfärs
  • 2msk tomatpuré
  • 1burk krossade tomaterá 500 g
  • salt och peppar
  • 1tsk oregano
  • 1tsk rosmarin
  • 1tsk basilika
  • 1tsk timjan
  • 1tsk ramslök
  • 1msk grönsaksfondBong
  • 2dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 4port glutenfri spaghetti
Instruktioner
  1. Finhacka salladslök och chili. Fräs snabbt i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig. Rör ner tomatpuré och fräs någon minut. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, örter och grönsaksfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten (1 dl).
  2. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  3. Häll på grädden, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Låt puttra ca 6-8 minuter.
  4. Servera med riven parmesanost och en god sallad.